Grounds

The house is reached by a long avenue which provides splendid views over Lake Inchiquin.

When built around 1800, the house was purposely located in a slight hollow to protect it from the prevailing westerly wind while, at the same time, providing an attractive view of Clifden Hill.

The house is on a working farm, and cattle occasionally graze in the fields adjoining the avenue.

There is also a small storage building in the garden that was recently converted into a children’s playhouse.

In the woodland behind the house, the Burren’s karst limestone reveals itself, formed by millennia of erosion.

Inchiquin House Grounds

Testimonials

   A wonderful time was had by all in this beautiful house, especially the children. Would love to come back for cooking school. Go h-íontach! Go raibh míle maith agaibh.  
- Hetherton Family, France, August 2012